Geschiedenis

Van der Mey Barendrecht, tegenwoordig ook bekent als AGF-online is opgericht in 1997. Het ondernemerschap is Kees van der Mey met de paplepel ingegoten. Als vijfjarig ventje ging hij al met opa Kees mee naar Het Westland om handel op te laden bij de kweker. Na vele jaren ervaring te hebben opgedaan op verschillende groente en fruit veilingen is Kees rechtstreeks contact gaan zoeken met de tuinders. Hierdoor kon hij een versere en betere kwaliteit garanderen en ook grotere aantallen.

Nu 20 jaar later gaat het uitstekend met Van der Mey Barendrecht. Het bedrijf is flink gegroeid in de loop der jaren. Zo zijn er meer tuinders bijgekomen, ook uit Duitsland en België. In Duitsland is er zelfs met een grote teler een exclusief samenwerkingsverband ontstaan.

Ook draait er sinds 10 jaar een webwinkel : AGF-online. Dit is ook een enorme stap geweest in makkelijk werken voor de klant, en een enorme omzetgroei.
Natuurlijk blijft de handel niet stilstaan en zijn er genoeg nieuwe producten op de markt bijgekomen. En dat maakt het extra mooi. Nieuwe kanten, nieuwe contacten, nieuwe landen, nieuwe producten, is dan altijd wel de uitdaging om dat te verdedigen.
 

Sinds mei 2008 is de zoon van Kees van der Mey fulltime gaan werken in de zaak. Dennis- Jan is ook opgegroeid met de groentehandel. Hij heeft een tijd op de bloemenveiling gewerkt maar voelde zich daar niet zo thuis als in de groenten. Vandaar zijn beslissing om bij zijn vader te gaan werken. Dennis – Jan is van vaste waarde geworden in de onderneming, en is ondertussen ook mede directeur / eigenaar. 

Ook dankzij Connie is de zaak inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde middenklasser. Terwijl Kees in het begin aan de veilingbanken zat, was het Connie die zorgde dat op de zaak alles goed verliep. Nu werkt Kees zelf op kantoor als in- en verkoper en zit hij niet meer continue in de banken. Zo heeft hij goed contact met zijn klanten en heeft hij een duidelijk beeld van wat zijn klanten van hem verwachten. Als duizendpoot verzorgde Connie alle administratieve taken, van facturering tot loonadministratie. Dit doet zij nog steeds, nu met assistentie van Angelique en Maxime. Want een vooruitstrevend bedrijf heeft verjonging nodig.

Uitgangspunt bij v.d. Mey Barendrecht B.V. is dat er uitsluitend gewerkt wordt met Klasse I of hoger. Deze duidelijkheid bij zowel tuinders als afnemers vormen de basis van het succes. Duidelijkheid, een no-nonsense beleid, schoon werken, schoon wagenpark, schone loods, en het besef dat een goede prestatie leveren meer is dan een goed product afleveren, zorgen ervoor dat tuinders en afnemers in v.d. Mey Barendrecht B.V. een partner herkennen waar goed mee te werken valt.

Een wakend oog controleert alle handel vaak al vóór de oogst bij de tuinders, vervolgens bij binnenkomst in Barendrecht en tot slot vóór het wordt opgeladen of afgehaald. Het ooit handjevol tuinders is inmiddels uitgegroeid tot vele afnemers. Het zijn voornamelijk Nederlandse Supermarkt organisaties, Groothandelaren, Horeca leveranciers en de verwerkende industrie.

Volg ons ook op social media