Terug
Overlay
Sluiten
menu
X Persinette® Cress
X Persinette® Cress
Bestellen kan tot 6.30 uur.
Dan is het om 10.00 op Barendrecht te laden.
Smaak en toepassing
Zeer bekende decoratieve smaakmaker, voor soepen, vlees, vis en gevogelte. Toepassing vlak voor opdienen voorkomt een bitter effect op het gerecht. Vers gebruik verdient voorkeur boven meekoken, frituren of drogen. De cress verschilt met het traditionele gewas, dat de smaak, door de fijnere structuur van het jonge plantje, veel subtieler is met een aangenaam mondgevoel.
Oorsprong
Peterselie is een veel gebruikt tuinkruid, dat zowel als smaakversterker als voor decoratie wordt toegepast. Afkomstig uit het gebied rond de Middellandse Zee, werd het ook al in de oudheid gebruikt in allerlei gerechten. Het kruid werd door de Romeinen naar West-Europa gebracht.
Beschikbaarheid en houdbaarheid
Persinette Cress is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 4°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Persinette Cress aan de hygiënische normen in de keuken. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld. Persinette Cress is, net als de andere cress-soorten en specialiteiten van Koppert Cress, volgens de richtlijnen van SQF 2000 geproduceerd.
Prijs op aanvraag
0 op voorraad
/ verwacht 100
| Land van oorsprong | Nederland |
| Verpakt per | 1 x16 |
| Voorraad colli | 0 |
| Voorraad colli verwacht | 15 december 2025 : 100 |
- Verse producten van de beste kwekers
- 24 uur per dag / 7 dagen per week bestellen
- Dagelijks nieuwe foto's van de verse producten
Erg populair, dus lekker!
Prijs op aanvraag
Radicchio lungo is een lange, slanke vorm van radicchio (roodlof) uit de Italiaanse plaats Treviso, die gekenmerkt wordt door zijn knapperige, paarsrode bladeren met witte nerven en een pittige, bittere smaak. Deze speciale variëteit is zo gewild dat hij een beschermde geografische aanduiding (IGP) heeft gekregen in de EU. De smaak wordt milder wanneer het gegrild of geroosterd wordt, wat hem veelzijdig maakt voor in gerechten
Prijs op aanvraag
Radicchio tardivo is een langwerpige, langzaam groeiende radicchio-soort uit de Italiaanse regio Veneto, die bekend staat om zijn knapperige, rood-witte bladeren, licht bittere smaak en een subtiele zoetheid, vooral na het koken. Het wordt vaak na de eerste vorst geoogst en de planten worden vervolgens 'geforceerd' door ze in water of donkere omstandigheden te plaatsen om de bladeren bleker en malser te maken, en om de smaak te versterken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat rauw in salades, gegrild, geroosterd of in gerechten zoals risotto kan worden gebruikt.